NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I MUSEM TRUSKAWKOWYM
Składniki:
Twaróg 70g
Mąka pszenna 55g
Mleko 50g
Truskawki 50g
Jaja 10g
Cukier 8g
Olej rzepakowy 5g
Wanilia
WYKONANIE: Jaja roztrzepać z odrobiną cukru, dodać mleko, przesianą mąkę. Uzupełnić wodą do odpowiedniej konsystencji. Dodać olej i smażyć na rozgrzanej patelni. Twaróg zemleć, dodać cukier, wanilię, wymieszać i smarować naleśniki. Składać dowolnie i polać musem truskawkowym
MAKARON ZE SZPIKANKIEM I TWAROGIEM
Składniki:
Makaron (mąka pszenna) 50g
Twaróg (z mleka) 70g
Szpinak 40g
Masło (z mleka) 4g
Czosnek 2g
Sól, pieprz
WYKONANIE: Makaron ugotować i odcedzić. Zmiksowany szpinak udusić na maśle i dodać do makaronu, wymieszać. Podawać na gorąco z pokruszonym twarogiem