Kącik kulinarny

NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I MUSEM TRUSKAWKOWYM

Składniki:
Twaróg                70g
Mąka pszenna    55g
Mleko                  50g
Truskawki           50g
Jaja                       10g
Cukier                  8g
Olej rzepakowy  5g
Wanilia
WYKONANIE: Jaja roztrzepać z odrobiną cukru, dodać mleko,  przesianą mąkę. Uzupełnić wodą do odpowiedniej konsystencji. Dodać olej i smażyć na rozgrzanej patelni. Twaróg zemleć, dodać cukier, wanilię, wymieszać i smarować naleśniki. Składać dowolnie i polać musem truskawkowym

MAKARON ZE SZPIKANKIEM I TWAROGIEM

Składniki:
Makaron     (mąka pszenna)        50g
Twaróg       (z mleka)                     70g
Szpinak                                            40g
Masło         (z mleka)                        4g
Czosnek                                              2g
Sól, pieprz
WYKONANIE: Makaron ugotować i odcedzić. Zmiksowany szpinak udusić na maśle i  dodać do makaronu, wymieszać. Podawać na gorąco z pokruszonym twarogiem